Historia

Reze

1980-luku oli kääntymässä seuraavalle vuosikymmenelle, kun avasimme pienen ravintolan Helsinkiin osoitteeseen Mannerheimintie 53. Ravintolamme ovet aukesivat ensimmäistä kertaa asiakkaille toukokuussa 1988 ja joka yö ravintolan keittiössä leivoimme myös tuoretta leipää käsin.  

Ranskalaiseen tyyliin taikinajuureen leivotut artesaanileivät ja leivonnaiset saavuttivat suurta suosiota ja poikkeuksellisen nopeasti kasvanut kysyntä työllisti meidät ympäri vuorokauden. Töitä paiskittiin täydellä teholla: päivisin olimme ravintoloitsijoita ja öisin muutuimme leipomoksi. 

Lopulta luovuimme ravintolasta ja toimintamme vaihtui kokonaan leipomotyöksi. Siirryimme Mannerheimintieltä Mankkaalle ja avasimme ensimmäisen leipomomme keväällä 1994 (Mankkaantie 25). Leipomoon tilattiin uunit suoraan Ranskasta ja keskityimme herkullisten artesaanituotteiden leivontaan. Myös raaka-aineet valittiin tarkkaan; aidot ranskalaiset jauhot tilattiin jo tuolloin Grands Moulins de Paris-myllystä kotimaisten jauhojen rinnalle.

reze_ranskalainen_leipomo_tuusula

Arvomaailmaamme kuuluu perhe, käsityö, laadukkaat tuotteet sekä  asiakaslähtöinen yritystoiminta.

Keväällä 1999 leipomomme siirtyi suurempiin tiloihin Espoon Tiistilään (Tiistiniityntie 2). Vuonna 2014 avasimme pariksi vuodeksi ensimmäisen leipomomyymälämme leipomon lähettyville Matinkylään, jossa saimme jälleen työskennellä asiakaslähtöisesti ja tavata sekä uusia, että vanhempiakin asiakkaitamme. Vuokrasopimuksen päättyessä, muutimme lopulta kesäkuussa 2020 täysin omiin, nykyisiin tiloihimme Tuusulaan (Korvenrannantie 15  K), jossa leivomme nyt edelleen tuttuun tapaan, artesaaniperinteitä kunnioittaen ja toimitamme uunituoreet tuotteet lähi- ja pääkaupunkiseudulle jälleenmyyntipisteisiin. 

Tänä päivänä myös toinen sukupolvi on siirtynyt leipomon osakkaaksi ja yritysoiminta pyörii perheen naisten: Kaisun, Emilien sekä Mélanien voimin.